ksmua » 29 авг 2009, 01:44
Власне щоб не користуватися кривим опз можна використовувати інтернет системи типу e-forma, ot4et . com . ua, i-forma. Але у мене, наприклад, немає прямого доступу в інет і скористатися ними я неможу. Працює тільки електронна пошта і лише на транспортну адресу. Я хотів би поставити бухгалтеру Лінукс але немає нормального ПЗ для формування звітності. Чому лінукс? Бо офіційно вона працює на машині з 98-ю(ліц), насправді там стоїть ХР (не ліц) котрий я вже переставляв хз скільки разів через вірусні епідемії. Чого я не куплю собі ліц ХР + Антивірус + ПЗ із тех-підтримкою для звітності? Бо я Держ орган. І якщо мені дали антивір, а не дали до нього оновлень - то я на ньому і працюю, і хоч іноді приносю з дому для нього оновлення всеодно проблема періодично зявляється. Проблем у мене немає тільки із Новел, Юнікс і Лінукс машинами, інші в рік раз чи два падають. Тільки нетреба зараз говорити що під Лін теж є віруси, є, їх !значно менше, вони не такі небезпечні, і в мене немає часу на читання інструкцій по їх встановленню/компіляції і запуску.
Відносно Галактики, 1С трохи дешевше буде, тільки знову ж потрібно щоб була нормальна конфігурація, що формує нормальні вивантаження.
Що заважає створити файл звіту під лінукс? Так можна взагалі прямо в хмл-файлі повводити між потрібними тегами дані в текстовому редакторі. Я таке можу зробити, а бухгалтер?, а що вам заважає творити вордовські документи в нотепаді, тільки незнання формату, за це ви заплатили придбанням пакету офіс, або зтирили його?
Тут дійсно не потрібно створювати проблему. Адже якщо можливо створити документ у найпростішому текстовому редакторі, то наскільки складною має бути програма яка б дозволяла зберігати, переглядати, редагувати і роздрукувати графічний образ, побудований на основі даних з цього документа - хмл-файлика. Якщо такі можливості надає веб-ресурс то хіба складно реалізувати їх локально у програмі? Навіщо було прикручувати до опз стільки всього, та ще й від М$? Це схоже на створення інтернет сторінок за допомогою Ворда. Чи можна назвати нормальним спеціалістом людину яка б робила сайти у ворді (замість скажімо дрімвівера), якої якості тоді вийшов би код? А ось схожої якості нам пропонують ПЗ опз. Справа тут не тільки в кросплатформенності (якщо офіс працює під вайном чому б менш складним прорамам непрацювати?), а в тому що це масовий продукт, і нехай якийсь лінуксоїд напише аналог - так його ще потрібно підтримувати постійно, крім того ми живемо в Україні, а це значить що якщо не помастиш то не поїдеш. От ПФУ акредитував e-forma зате недає акредитації ot4et.com.ua та i-forma, остання взагалі помастила тільки Центру зайнятості і він відповідно всіх "просить" здавати тільки через неї. Щоб залишити монополію за собою потрібно всого то змінити стандарт (поміняти два поля місцями) і продукт конкурента вже в опі ( - ).
Непотрібно думати що альтернативними ОС користуються якісь інші дивні люди, в яких пунктик щодо використання М$, он ПриватБанк повністью перейшов на АСП Лінукс, і досі працює і все гаразд. Кому подобається М$ - ставте і буде вам щастя. Лінуксоїди лише хочуть мати можливість здавати звітність використовуючи Лінукс, так само легко як віндузятники. Нічого проблематичного. І ДПІ цим питанням вже займається, а якщо її програмістам мало платять, то це не проблеми кінцевого користувача. Якщо вони завтра прикрутять до ПЗ необхідність БДЕ від Борланда або ще що, ми всі будемо змушені наприклад купувати або вкрасти Делфі. А ми не хочемо "прогинатся под изменивый мир, уж лутше он пускай прогнется под нас", діабетиків теж мало, але в магазинах створені окремі відділи (я тут маю на увазі що лінуксоїдів теж мало, а не що ми хворі і тому хочемо софт).
Не все так погано як є насправді.